неділя, 19 травня 2024 г.

Акторка Ада Роговцева пропонує перейменувати вулицю Німанську на честь Героя України Дмитра Коцюбайла

Акторка Ада Роговцева пропонує перейменувати вулицю Німанську на честь Героя України Дмитра Коцюбайла

Акторка Ада Роговцева зареєструвала електронну петиції з закликом до столичної влади перейменувати вулицю Німанську на честь легендарного комбата 67-ї окремої механізованої бригади , керівника батальйону “Вовки Да Вінчі”, Героя України Дмитра Коцюбайла (на фото) за позивним “Да Вінчі”. 

Про це KВ стало відомо з електронної петиції №12083 “Про перейменування вулиці Німанської на вулицю Дмитра Коцюбайла”, зареєстрованої на сайті Київської міської ради українською акторкою Адою Роговцевою. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Вулиця Німанська в Печерському районі міста Києва названа на честь річки Німан, що протікає Калінінградською областю росії. Російські топоніми не мають бути вшановані в міському просторі столиці України. Київ повинен шанувати Героїв, які віддали життя за Незалежність України. Я пропоную перейменувати вулицю Німанську на честь легендарного комбата 67-ї окремої механізованої бригади , керівника батальйону “Вовки Да Вінчі” Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, – пише в петиції Ада Роговцева.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Акторка зазначає, що Дмитро “Да Вінчі” Коцюбайло – Герой України, перший доброволець, що отримав це звання прижиттєво. 18-річним хлопцем пішов на фронт захищати Україну, пройшов нагарячіші точки війни з росіянами у складі Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. З 2014-го року командував взводом добровольців, з 2015-го – ротою. Отримав поранення в Пісках, але через 3 місяці повернувся на фронт. З березня 2016-го, у віці 20 років, став омандиром 1-ї окремої штурмової роти “Вовки Да Вінчі” ДУК ПС.

“Повномасштабне вторгнення росіян зустрів на передовій. Командував батальйоном у більшості найгарячіших точок війни: Пологи, Новий Биків, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Серебрянка, Бахмут, Балаклія, Куп‘янськ та багато інших. Побратими і посестри завжди відзначали його рішучість, сміливість, а разом із тим – людяність і турботу про особовий склад. “Да Вінчі” завжди йшов до бою перший та оберігав кожного солдата”, – додає Роговцева. 

Дмитро загинув в бою 7 березня 2023-го року, захищаючи Бахмут від російських окупантів. Його тіло покоїться на Аскольдовій могилі – одвічному місці воїнської слави. “Да Вінчі” став символом хоробрості і боротьби за Україну, сучасним національним героєм.

“Вважаю, що ім‘я Дмитра Коцюбайла має бути вшановане в міському просторі Києва. Пропоную створити вулицю Дмитра Коцюбайла в Печерському районі міста Києва замість вулиці Німанської”, – підсумувала Роговцева. 

Зазначимо, що петиція на даний момент набрала більше 12 тис. голосів з 6 тис. необхідних для її розгляду. 

Нагадаємо, 7 березня в бою під Бахмутом загинув доброволець "Правого сектору" та Герой України Дмитро Коцюбайло за позивним "Да Вінчі". Коцюбайло знаходився на фронті від початку російсько-української війни з 2014 року. Вдовою стала 28-річна парамедикиня-волонтерка ЗСУ з 2014 року Аліна Михайлова, яка зараз також є депутатом Київради від "Голосу".

Читайте: Загинув доброволець “Правого сектору” та Герой України Дмитро Коцюбайло за позивним “Да Вінчі” 

Фото: Факти 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, загиблий, герой україни, електронна петиція, дмитро коцюбайло, ада роговцева, правий сектор, перейменування вулиці, вулиця німанська

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій