понеділок, 13 травня 2024 г.

Дитсад сина екссекретаря Запорізької міськради отримав ліцензію в Ірпені

Дитсад сина екссекретаря Запорізької міськради отримав ліцензію в Ірпені

Київська ОВА погодила ліцензію приватному дошкільному закладу в Ірпені. “Хеппі Роні Ірпінський” – це черговий заклад, що входить до франчайзингової мережі дитсадків, розташованих не лише на Київщині, а й в низці районів столиці. Ірпінський заклад належить синові заступника мера Запоріжжя Романа Тарана, що має політичний та бізнесовий зв’язок із нардепом від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Володимиром Кальцевим.

Про це KВ стало відомо із розпорядження № 621, яке підписав голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Видати Приватній організації (установі, закладу) “Приватний заклад дошкільної освіти “Хеппі Роні Ірпінський” (ідентифікаційний код юридичної особи 45108530, місцезнаходження юридичної особи: 08205, Київська область, Бучанський район, місто Ірпінь, провулок 2 Український, будинок 24, офіс 1) ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти за рівнем дошкільної освіти...”, – йдеться в документі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Варто зауважити, що в розпорядженні не вказана кількість дітей, яку заклад може охопити дошкільною освітою. 

Сам заклад "Хеппі Роні Ірпінський" на офіційному сайті позиціонує себе таким, що  запатентував інноваційну, авторську навчальну програму “Smart Rony” по 12 дітей в групі. Крім основ, тут приділяють увагу навчанню дітей фінансовій грамотності, ейдетиці, життю у великому місті, англійській тощо. І загалом, це – мережа дитсадків, розташованих у столиці на Теремках, Нивках, Позняках, Осокорках, Соломянці, Лівобережній та Конча Заспі, та на Київщині – в Гатному, Петропавлівській Борщагівці та відтепер – в Ірпені.

Варто зауважити, що власники закладу є франчейдайзерами. У цьому випадку, франшиза дитячих садочків “Happy Rony” є бізнесом, при якому власник надає право підприємцю використовувати свою торгову марку, навчальні програми для управління дитсадком під відомою та вже успішною маркою.

Так, згідно з даними аналітичної системи YouControl, саме ПЗДО “Хеппі Роні Ірпінський” зареєстрований нещодавно, 13 квітня цього року, і належить киянці Наталії Таран та Антону Тарану із Запоріжжя. Статутний капітал – у розмірі 10 тис. гривень. Їм же обом належить приватний заклад дошкільної освіти "Хеппі Роні Лівобережна", який був зареєстрований у березні 2021 року. 

Антон Таран є сином заступника Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа Тарана. Останній з 2012 по 2015 роки займав посаду секретаря ради, яку полишив Володимир Кальцев – ексмер міста Запоріжжя та нині народний депутат від забороненої в Україні партії ОПЗЖ та керівник Запорізької обласної партійної організації (до 2019 – член партії “Наш Край”). При владі міста Запоріжжя його батько перебуває вже не перший рік – був депутатом кількох скликань. Спочатку від  “Партії регіонів” (2006, 2010 роки), потім перебував у проросійській партії “Наш край” (2015 рік, з 2019-го – голова фракції), співзасновником якої є брат Володимира Кальцева – екснардеп від ПР Сергій Кальцев. Крім того, з березня 2016 року по квітень 2021 року був директором та заступником директора ТОВ ТД “Александр”, власником якого є також Володимир Кальцев.

На знімку (зліва на право): Роман Таран разом із Володимиром Кальцевим

Нагадаємо, що місцева влада оголосила тендери на будівництво в Ірпені (Бучанський район Київщини) нового житла взамін зруйнованого російськими обстрілами. Йдеться про 19 приватних будинків, а також про облаштування спецмайданчику для техніки, яка демонтуватиме зруйноване житло.

Читайте: Хто демонтує пошкоджені війною будинки в Ірпені

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, кога, ірпінь, освіта, розпорядження, мережа, ліцензія, франшиза, володимир кальцев, сергій кальцев, хеппі роні ірпінський, наталія таран, антон таран, роман таран

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій