четвер, 16 травня 2024 г.

Київрада докинула підлеглим Непопа півмільярда гривень на придбання квартир

Київрада докинула підлеглим Непопа півмільярда гривень на придбання квартир

Столична міськрада на 550 млн гривень збільшила обсяги фінансування програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Додаткове фінансування протягом 2023-2024 років планується витратити на будівництво або закупівлю 170 квартир (середня вартість однієї – 3,2 млн гривень) для громадян, які проживають в аварійних будинках або будинках, знищених в результаті катастроф. Таким чином загальний кошторис програми, виконавцем якої є підпорядкований Вячеславу Непопу (на фото) Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА, зріс з 5,9 млрд гривень до 6,4 млрд гривень.

Як стало відомо KВ, сьогодні Київрада погодила внесення змін до Міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2022-2024 роки.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб'єктами подання відповідного проєкту рішення  № 08/231-1362/ПР від 31 жовтня 2023 року виступила група з шести депутатів міськради з різних політичних сил. У сесійній залі за це питання проголосували 72 народних обранці.

Згідно із затвердженими змінами, Київрада збільшила загальний кошторис програми з 5,9 млрд гривень до 6,4 млрд гривень. Більшу частину додаткового фінансування – 500 млн гривень – столична влада планує виділити з міського бюджету, решту 50 млн гривень залучити від населення. Усі ці кошти столична влада планує витратити до кінця поточного і протягом наступного років на фінансування нового заходу даної програми – будівництво або закупівлю 170 квартир для киян, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій (техногенних та природних) та громадян, житло яких було визнано аварійним або непридатним для проживання.

“На сьогодні житловий фонд міста Києва налічує 11,5 тис багатоквартирних житлових будинків із загальною кількістю квартир близько 800 тис. Із них більше 500 житлових будинків побудовані до 50-их років минулого століття. Враховуючи гарантійний строк експлуатації житлових будинків 50-75 років, переважна їх більшість вичерпала свій моральний та технічний ресурс, що негативно впливає на безпечність умов проживання їх мешканців. Більше 100 житлових будинків у місті Києві мають незадовільний санітарно-технічний стан або взагалі визнані аварійними, тому проживання у цих приміщеннях є небезпечним для здоров’я та життя їх мешканців, яких налічується більше 1,5 тис. сімей”, – зазначено у пояснювальній записці до проєкту рішення.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляла KВ, програма забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2022-2024 роки була затверджена рішенням Київради №4889/4930 від 14 липня 2022 року.

В рамках вказаної програми столична влада планує виконати ряд заходів, направлених на вирішення питання забезпечення житлом деяких категорій громадян, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, молодих громадян (до 35 років), учасників бойових дій тощо. Мова йде про повне або часткове фінансування будівництва, або придбання квартир за рахунок коштів столичного і державного бюджетів (у випадку часткового фінансування певний відсоток витрат компенсується у тому числі за рахунок самих громадян. – KВ). Початково на реалізацію даної програми передбачалося витратити 3,3 млрд гривень, але надалі Київрада вносила до неї зміни, відповідно до яких кошторис було збільшено.

Читайте: Столична міськрада погодила виділення підлеглим Непопа додаткових 1,6 млрд гривень на забезпечення киян житлом

Нагадаємо також, відповідальним виконавцем цієї програми є Департамент будівництва і житлового забезпечення КМДА, який з 2 липня 2021 року очолює Борис Работнік. Діяльність цього департаменту з 2018 року контролює заступник голови КМДА Вячеслав Непоп (також є депутатом діючого IX скликання Київради від партії “УДАР”).

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, вячеслав непоп, проєкт рішення, квартири, борис работнік, департамент будівництва і житлового забезпечення, будівництво житла, учасники бойових дій, міський бюджет києва, фінансування будівництва житла, програма забезпечення житлом, поліпшення житлових умов, соціально незахищені громадяни, аварійне житло, закупівля квартир

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій