неділя, 19 травня 2024 г.

На Кличко, Крищенко та пов'язану з Комарницьким компанію подали заяву до ДБР (документ)

На Кличко, Крищенко та пов'язану з Комарницьким компанію подали заяву до ДБР (документ)

ТОВ “Інжинірингова мостова компанія” звернувся за захистом до Державного бюро розслідувань через тиск, який здійснюється на компанію мером Києва Віталієм Кличко за допомогою правоохоронних органів. “Інжинірингова мостова компанія” вимагає притягнути до відповідальності міського голову, очільника Нацполіції у Києві Андрія Крищенко та керівництво ТОВ “Еко-Буд-Трейд”, з яким компанія працює як субпідрядник на будівництві Подільського мостового переходу.

Про це KV стало відомо з заяви про вчинення кримінального правопорушення представника ТОВ “Інжинірингова мостова компанія” – адвоката Віталія Опанасенко, поданої на ім'я директора Територіального управління Державного бюро розслідувань у Києві Дениса Кермана. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

У розпорядженні редакції наявний документ, який підтверджує, що ця заява була зареєстрована ТР ДБР у Києві 11 серпня 2020 року.

У заяві повідомляється, що “ТОВ “Інжинірингова мостова компанія” стикнулось з необгрунтованим тиском та беззаконням правоохоронних органів, що призводить до повного блокування та припинення діяльності компанії”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Необгрунтований тиск в заяві пояснюється тим, що голова Київського міськдержадміністрації (КМДА) Віталій Кличко спільно з керівником Національної поліції у Києві Андрієм Крищенком вирішили силовим шляхом примусити ТОВ “ІМК” безоплатно віддати належне йому майно, а саме ванти, які були придбані компанією для будівництва Подільського мостового переходу.

Читайте: Кличко продовжує нацьковувати Крищенка на будівельників, щоб приховати крадіжку Комарницького, – Віктор Глеба

Адвокат зазначив, що слідчими та оперативними співробітниками Подільського УП Нацполіції у Києві без наявності відповідної ухвали слідчого судді було проведено обшуки офісних приміщень ТОВ “ІМК” та территорії складу, який використовує ТОВ “ІМК”.

“Зі слів слідчих, обшук проводився виключно з метою вилучення належного на приватній власності майна компанії”, – повідомив адвокат. 

Читайте: Кличко и Комарницкий давят на суд, чтобы легализовать незаконные обыски в ИМК – адвокат

За результатами обшуку офісних приміщень, як зазначається в заяві, підприємство втратило документи, що стосуються всіх проектів, які супроводжувались спеціалістами ТОВ “ІМК”. 

“Документація вилучалась папками, ящиками та пакувалась до мішків, без жодного опису та деталізації”, – зазначено у заяві.

Також повідомляється, що слідчим було прийнято рішення про вилучення, належних ТОВ “ІМК” 12 вантових канатів виробництва BRIDON INTERNATIONAL GMBH та залишення їх на відповідальне зберігання, шляхом “виставлення посту охорону працівниками поліції ППОП №1”. Проте 8 серпня 2020 року на територію вказаного складу знову прибули слідчі та оперативні працівники Подільського УП ГУНП у Києві у супроводі озброєних людей у масках. 

“Абсолютно не грунтуючи свої вимоги на нормах процесуального законодавства, незаконно проникнувши на приватну територію, слідчі за участі вантажних кранів відверто розпочали викрадення належного ТОВ “ІМК” майна, а саме 12 вантових канатів виробництва BRIDON INTERNATIONAL GMBH, які напередодні і так були вилучені під час проведення незаконного обшуку. Свої дії слідчі та оперативні працівники обгрунтовували виключно вказівками вище стоячого керівництва поліції міста Києва”, – зазначено у заяві. 

А також додано, що слідчий склав протокол огляду місця події, під час якого повторно вилучено ті самі 12 вантових канатів без їх належного опечатування, маркування, та в порушення вимог ст. 100 КПК України переміщено на незрозумілий майданчик за адресою: Київ, вул. Набережно-Лугова 4, де і було залишено.

“На даний час, ТОВ “ІМК” фактично залишилось без належного на праві власності майна на загальну суму понад 100 млн. грн. без будь-якої господарської та фінансової документації, яка б надавала можливість продовжувати роботу, без робочої комп'ютерної техніки”, – підкреслено у заяві.

В зв'язку з цим на підприємстві вважають, що зупинити тиск на ТОВ “ІМК” та повернути майно може виключно втручання вищих правоохоронних органів України. А також просять на підставі поданої заяви внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та розпочати розслідування, а також внести відомості до ЄРДР про вчинення слідчими та оперативними працівниками Подільського УП Нацполіції у Києві, керівником ГУ Нацполіції у Києві Андрієм Крищенко, головою КМДА Віталієм Кличком, а також посадовими особами ТОВ “Еко-буд-трейд” кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162, ч.4 ст.189, ч. З ст. 206-2, ч. З ст. 365, ч. 2 ст. 383 КК України, та визнати ТОВ “Інжинірингова мостова компанія” потерпілою юридичною особою у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 7 серпня Київський міський голова Віталій Кличко на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що невідомі за допомогою двох вантажівок і автокрана вивезли з будмайданчика Подільсько-Воскресенського мостового переходу 12 вант. При цьому перед інцидентом замовник будівництва отримав лист від одного з субпідрядників про бажання того забрати ванти з об'єкта.

В цей же день субпідрядник будівництва Подільського-Воскресенського мосту – ТОВ "Інжинірингова Мостова Компанія" – заявив, що генпідрядник будівництва ТОВ "Еко-Буд-Трейд" не розраховується за ванти і виконані на об'єкті роботи з осені 2019 року. На сьогодні, по данним ТОВ “ІМТ”, борг становить близько 200 млн гривень. На це в ТОВ "Еко-Буд-Трейд" повідомили, що не мають такого боргу перед “ІМК”, натомість цей субпідрядник не виконав зобов'язання на 74 млн гривень, які ним було отримано у вигляді авансу.

Пізніше, експерт з містобудування Віктор Глєба заявив, що мер Києва Віталій Кличко натравив Національну поліцію в особі очільника її Київського управління Андрія Крищенка на субпідрядника будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу, щоб приховати крадіжку “смотрящим” Денисом Комарницьким 200 млн грн, виділених зі столичного бюджету компанії “Еко-Буд-Трейд”.

Читайте: Кличко продовжує нацьковувати Крищенка на будівельників, щоб приховати крадіжку Комарницького, – Віктор Глеба

Раніше KV повідомляла, що “Еко-Буд-Трейд” пов'язують зі скандально відомим депутатом Київради VI скликання від "Блоку Леоніда Черновецького" Денисом Комарницьким.

За даними депутата Верховної Ради Гео Лероса (фракція "Слуга народу"), Денис Комарницький є головним фігурантом корупційних схем у столиці. Підтверджують це відомості він передав НАБУ і проекту журналістських розслідувань Bihus.Info. З наданих нардепом даних випливає, що Денис Комарницький контролює у Києві будівельну, енергетичну і земельну галузі, архітектуру і медицину. А "працює" він через кілька фірм, у тому числі і ТОВ "Еко-Буд-Трейд". Передані слідчим і журналістам дані, за словами нардепа, могли перебувати на комп'ютері з офісу Комарницького, де в жовтні минулого року силовики проводили обшуки.

Читайте: “Ой-ля-ля, ой-ля-ля, будем грабить короля!”: Кличко позволил освоить 11 млрд гривен фирмам, которые связывают с Комарницким

ТОВ “Інжинірингова мостова компанія” (код ЄДРПОУ 41017120)

ТОВ “Еко-Буд-Трейд” (Код ЄДРПОУ: 39532133)

Фото: Коллаж KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новости киева, новини києва, виталий кличко, позиция, Віталій Кличко, андрей крищенко, Денис Комарницкий, нацполіція, майно, обшук, андрій крищенко, Эко-Буд-Трейд, еко-буд-трейд, інжинірингова мостова компанія, подольський мостовий перехід, заявление о совершении криминального правонарушения, ІМК

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій