субота, 11 травня 2024 г.

Столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію двох об’єктів нерухомості на Трухановому острові

Столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію двох об’єктів нерухомості на Трухановому острові

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури до комерційної структури про визнання незаконною, скасування реєстрації та припинення права власності на два об’єкти нерухомості на острові Труханів у Києві.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Установлено, що панамська компанія у 2021 році неправомірно зареєструвала за собою право власності на об’єкти нерухомості площами майже 840 кв.м та 750 кв.м на території острова Труханів.

Водночас Київською міською радою земельна ділянка для розміщення будівель на острові будь-яким особам не виділялась, оскільки територія острова має особливий природоохоронний статус – належить до земель водного фонду, а також зарезервована для створення об’єкту природно-заповідного фонду.

"У зв’язку з цим, Київська міська прокуратура у 2023 році звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради до згаданої комерційної структури про усунення перешкод у володінні територією острова Труханів", – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Рішенням Господарського суду м. Києва позов прокуратури задоволено в повному обсязі. Державну реєстрацію права власності панамської компанії на майно скасовано.

Читайте: У столичних судах вирішується доля Венеціанського і Труханового островів та  Берег Труханового острова заново отдали под застройку жене депутата Киевсовета

У столиці заходи щодо охорони, утримання та експлуатації усіх внутрішніх водойм виконує КП “Плесо”. До якості цих заходів завжди виникає багато питань, при цьому, це КП щорічно фігурує в десятках скандалів щодо порушень при використанні фінансових ресурсів міської скарбниці, які нерідко закінчуються відкриттям кримінальних проваджень. 

Наприклад, тепер вже ексзаступник керівника цього підприємства з питань капітальних вкладень Григорій Сойкіс є підозрюваним та обвинуваченим відразу в трьох справах за фактами розтрати бюджетних коштів, службової недбалості та інших злочинів. Серед іншого, йому інкримінується неправомірне перерахування коштів за паспортизацію озера Мартишів та струмка Віта (фактично відповідні послуги надані не були) і втрату понад 2 млн гривень при капремонті гідроспоруд струмка Вершинка, що становить понад 41% від усієї суми, витраченої на ці роботи.

ЧитайтеУ Києві судять посадовців КП “Плесо”, через яких бюджет втрачав кошти

З 26 квітня 2021 року КП “Плесо” очолює В'ячеслав Савицький (на колажі). Його попередниками на цій посадці були вищезгаданий Григорій Сойкіс (був в.о. керівника з січня по лютий 2020 року) та Віталій Боярчук (з лютого 2020 року по квітень 2021 року). 

Дане підприємство підпорядковане Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА (до червня 2023 року - Управління екології та природних ресурсів), яким з 11 січня 2021 року керує Олександр Возний. З 26 липня 2018 року до 21 травня 2020 року цю структуру очолював Андрій Мальований. Після звільнення Мальованого та до призначення Возного обов'язки начальника згаданого структурного підрозділу КМДА виконував Олександр Савченко

Сферою екології столиці вже майже десяток років опікується заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Фото: Київської міської прокуратури

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: прокуратура, КМДА, київрада, петро пантелеєв, олександр возний, управління екології та природних ресурсів, департамент захист довкілля та адаптації до зміни клімату, новини києва

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій