неділя, 19 травня 2024 г.

У голови Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха СБУ та ДБР провели обшук

У голови Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха СБУ та ДБР провели обшук

До керівника Харківського антикорупційного центру, депутата Харківської міської ради та військовослужбовця Національної гвардії України (НГУ) Дмитра Булаха (на фото) прийшли з обшуком представники ДБР та оперативники СБУ.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні на Facebook – сторінці Харківського антикорупційного центру.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"ДБР та оперативники СБУ прийшли з обшуками до керівника Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха, який зараз є військовослужбовцем Нацгвардії", – йдеться в дописі. 

За даними ХАЦ, силовики “вимагали надати відомості, пов’язані з проходженням військової служби”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважив колега Булаха по ХАЦ Ігор Черняк, обшук провели на підставі кримінального провадження стосовно “реалізації злочинного наміру на ухилення від військової служби… шляхом участі в щоденних шикуваннях в місці дислокації особового складу”.

“...комусь дуже не подобається читати матеріали Харківського антикорупційного центру про те, як пилять мільйони під час війни. Про сотні мільйонів на відбудови у прикордонних та прифронтових населених пунктах. Про переплати і підрядників. А тепер ось цей ХАЦ настільки знахабнів, що запитав інформацію про тих, кого Харківська обласна військово-цивільна адміністрація вносила у списки по “Шляху”, – прокоментував Черняк дії правоохоронців.

Сам Дмитро Булах повідомив, що під час обшуку у нього вилучили телефон.

“Так, обшук. Я без телефону, його вилучили. Більше нічого не знайшли. Та і не могли знайти, власне. Ухвала – дічь. Це очевидне замовлення. Рили, хлопці, рили і нарили одне велике ніх*я”, – написав Булах на своїй сторінці у Facebook.

У ХАЦ заявили, що вони сприймають це як продовження кампанії тиску на представників громадського сектору України. 

“Після кейсів із командою Bihus.Info, головою ЦПК Віталієм Шабуніним, розслідувачем "Слідство.інфо" Євгенієм Шульгатом, головним редактором Руху "Чесно" Олександром Саліженком представники влади на замовлення тієї ж влади за кошти платників податків на третьому році великої війни влаштовують незахопливий нешпигунський небойовик у Харкові”, – йдеться в тексті заяви.

У центрі наголосили, що Булах добровільно мобілізувався до ЗСУ навесні 2023 року і зараз проходить службу в одній із частин НГУ. Але цьому передували “дивні” події, які дотепер не розголошувалися, “аби не дизморалити суспільство”. Зокрема, за словами самого Булаха, у червні 2022 року повістку йому вручили представники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції й ТЦК – біля дому його матері. Також у ХАЦ заявляють, що з осені 2023 року за Булахом стежили.

Зазначимо, Дмитро Булах з 2016 року – керівник та співвласник Громадської організації “Харківський антикорупційний центр”. 

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський доручив провести службову перевірку щодо інформації про спробу вручити повістку журналісту видання “Слідство.Інфо”. 9 квітня голова СБУ відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідство-інфо". 

Читайте: На час перевірки розслідування “Слідство-інфо”, голова СБУ відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Вітюка

Як інформувала KВ ще раніше, у лютому 2024 року виник скандал із прослуховуванням співробітниками СБУ  команди журналістів Bihus.Info.

Читайте: Редакція видання з'ясувала, що операцію з незаконного стеження за журналістами здійснював Департамент захисту нацдержавності СБУ 

Згодом очільник СБУ Василь Малюк відреагував на скандал із прослуховуванням співробітниками відомства команди журналістів Bihus.Info. Зокрема він повідомив про звільнення керівника Департаменту захисту національної державності (ДЗНД) СБУ.

Читайте: Медіарух закликає Зеленського взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників

Фото: Facebook Дмитра Булаха

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна, агресія рф, обшуки, переслідування журналістів, вручення повістки, харківський антикорупційний центр, дмитро булах

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.