понеділок, 20 травня 2024 г.

У Славутичі засекретили фінансування “Малої культурної столиці”, - “За Майбутнє”

У Славутичі засекретили фінансування “Малої культурної столиці”, - “За Майбутнє”

Деталі щодо використання коштів, спрямованих на реалізацію проєкту "Мала культурна столиця", є конфіденційними. За словами депутатів, вона повинна бути відкритою для всіх.

Про це KV дізналась із повідомлення прес-служби політичної партії “За Майбутнє”. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Деталі щодо використання коштів, спрямованих на реалізацію проєкту "Мала культурна столиця", є конфіденційними. Про це повідомили у відділі культури Славутицької міськради та комунальному підприємстві "Агентство регіонального розвитку" у відповідь на запит депутата Славутицької міськради Михайла Шинкаренка”, – розповіли в пресслужбі.

Також “За Майбутнє” нагадали, що Славутич переміг у конкурсі від Українського культурного фонду, який оголосив місто "Малою культурою столицею України" на 2021 рік. У зв'язку з цим Славутич виграв ґрант від УКФ на проведення культурних заходів у розмірі 9,8 млн грн.

Однак за словами пресслужби, виявилося, що у комунальному підприємстві "Агентство регіонального розвитку", яке займається частковою реалізацією проєкту, а також у відділі культури міськради відмовляються оприлюднювати детальний кошторис заходів.

"Фонд та Грантоотримувач зобов'язані дотримуватися конфіденційності щодо інформації та змістових матеріалів Проєкту... Відділ культури, національностей та релігій буде готовий надати затребувану Вами інформацію лише після завершення реалізації Проєкту, здачі повного пакета звітної документації до УКФ та погодження з Українським культурним фондом надання відповідної інформації", – йдеться у відповіді відділу культури міськради.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Водночас як наголошує депутат Славутицької міськради від партії “За Майбутнє” Володимир Волков, затребувана інформація, згідно з законом, повинна бути відкритою.

"Йдеться про діяльність і витрати органів місцевого самоврядування і комунальних підприємств. Це абсолютно стандартна інформація, яка повинна бути відкритою для всіх, а її не надають навіть на вимогу депутата. Навіть якщо допустити, що у домовленостях міськради з УКФ може бути якась конфіденційність, у законності чого я дуже сумніваюся, то нагадаю, що проєкт здійснюється на засадах співфінансування. Місто виділило на нього 4,3 млн грн, але ми не знаємо, що відбувається навіть з цим коштами. Я бачу у цьому дуже серйозні корупційні ризики, тому ми будемо активно добиватися оприлюднення засекреченої інформації", – прокоментував депутат.

Нагадаємо, як писала KV, Володимир Волков – ексдепутат міськради (у 2010 році обраний від "Сильна Україна"). Балотувався на голову Славутицької ОТГ. Подавав також свою кандидатуру на пост міського голови у 2015 році від партії "Укроп". Був першим кандидатом у списку партії “За майбутнє”, обраний у Єдиному багатомандатному виборчому окрузі. 

Читайте: Київоблрада працює над обласним бюджетом-2022, – “За Майбутнє”

Фото: Укринформ, пресслужба фракції

КиевVласть

Ілля Мандрикін

Теги: новости киевской области, новости киевщины, мнение, позиция, власть киевщина, финансирование, славутич, За майбутнє, засекреченные документы, Михайло Шинкаренко, Володимир Волков

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.