понеділок, 20 травня 2024 г.

ВАКС арештував нардепа Сергія Лабазюка з можливістю внесення застави

ВАКС арештував нардепа Сергія Лабазюка з можливістю внесення застави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) обрав запобіжний захід народному депутату-мажоритарнику з Хмельниччини Сергію Лабазюку (група “Партія “За майбутнє”), якого детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. ВАКС арештував Лабазюка на два місяці з можливістю внесення застави (40 млн гривень).

Про це KВ дізналася з повідомлень САП та ЗМІ 28 листопада 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“28 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди Віцепрем'єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та Голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене виконувачем обов'язків Генерального прокурора, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн застави, та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення. Строк триманні під вартою – 2 місяці. Суд ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду”, – сказано в повідомленні САП.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Суспільне” доповнює, що “у разі внесення застави на Сергія Лабазюка буде покладений обов'язок прибувати за викликом до детектива НАБУ та повідомляти детектива про зміну місця проживання. Суд також визначив, що нардеп може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями. При цьому нардепу заборонено спілкуватися із свідками — міністром Олександром Кубраковим та головою Держагентства відновлення Мустафою Найємом, ще одним підозрюваним — керівником ТОВ "Ю Ар Ді Українські дороги" Денисом Назімовим, й водієм, який передавав "китайський подарунок" Мустафі Найєму Богданом Шудрею”.

Сергій Лабазюк рішення суду кореспондентові “Суспільного” прокоментував так: "Для мене було не стільки це рішення важливе, як важливо те, щоб якомога швидше слідчі приступили не до теоретичних, а до практичних кроків щодо визначення: хто правий, а хто винний в даній ситуації. Тому що я своєї вини не відчуваю. Я нікому не пропонував неправомірної вигоди", – сказав нардеп.

Нагадаємо, САП підозрює нардепа Сергія Лабазюка у висловленні пропозиції надати хабаря топпосадовцям Олександру Кубракову і Мустафі Найєму. Лабазюку оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.


Читайте: Корупційна “коаліція”: нардепи зі “Слуги народу” та “За майбутнє” намагались за хабарі заробити на відновленні країни

Фото: “Суспільне”

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, набу, сап, вакс, олександр кубраков, неправомірна вигода, мустафа найєм, хабарництво, сергій лабазюк, пропонування хабара

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій