субота, 18 травня 2024 г.

Власника “Замку Річарда” на Андріївському узвозі зобов’язали виконати декоративні зубці надбудови з автентичної цегли

Власника “Замку Річарда” на Андріївському узвозі зобов’язали виконати декоративні зубці надбудови з автентичної цегли

Представники Міністерства культури та інформаційної політики спільно з спеціалістами Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) провели робочу зустріч, стосовно ситуації, що склалась з “замком Річарда” по вул. Андріївський узвіз, 15. За результатами зустрічі, власника будівлі, серед іншого, зобов’язали частково демонтувати верхні декоративні елементи (зубців) з бетонних блоків і виконати їх з цегли, характерної для пам’ятки.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, Департаментом охорони культурної спадщини КМДА було опрацьовано проєктну документацію, надану на виконання Припису дочірнім підприємством з іноземними інвестиціями TransNational Resourses, L.L.C.  “Узвіз” з усіма погодженнями.

Представниками Мінкульту спільно з спеціалістами Департаменту охорони культурної спадщини КМДА було проведено виїзну робочу зустріч безпосередньо на пам’ятці. Мінкультом було наголошено на необхідності належного дослідження, збереження та реставрації усіх автентичних елементів пам’ятки на усіх стадіях реалізації проєкту.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з повідомленням, за результатами огляду, з метою збереження пам’ятки та усіх автентичних складових і елементів, було зобов’язано власника:

  • актуалізувати паспорт пам’ятки, в якому будуть детально описані автентичні елементи та історичні нашарування та уточнено предмет охорони;
  • оновити охоронний договір, в якому врахувати усі необхідні заходи з реставрації пам’ятки, зокрема невідкладні консерваційні роботи, та терміни їх виконання.
  • здійснювати постійний авторський нагляд та науково-методичний супровід на всіх етапах реалізації проєкту.
  • доповнити проєктні рішення розробленням розділів науково-проєктної документації: заходи з благоустрою території, заходи з консервації та реставрації контрфорсів підпірної стіни внутрішнього двору, реставрація автентичних елементів інтер’єрів пам’ятки.

Також у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА повідомили, що було опрацьовано питання так званої “надбудови” з сучасних матеріалів, яка викликала значний суспільний резонанс.

Зазначається, що цей об’єм був свого часу виконаний з невідповідних і не автентичних матеріалів, що спричинило незадовільний стан цієї частини будинку та необхідність заміни конструктивних елементів. Зазначений об’єм не є предметом охорони. 

З урахуванням цього власник “замка Річарда” взяв на себе такі зобов’язання:

  • привести надбудову у відповідність до погодженого паспорту опорядження фасадів, з частковим демонтажем верхніх декоративних елементів (зубців) з бетонних блоків, і виконати їх з цегли, характерної для пам’ятки.
  • забезпечити влаштування дахового накриття на відкритих ділянках даху, згідно з погодженою проєктною документацією, з метою забезпечення інтер’єрів пам’ятки від негативного атмосферного впливу.

Нагадаємо, “Замок Річарда – Левове серце” – це п’ятиповерховий прибутковий будинок, який спорудив Дмитро Орлов у 1902–1904 рр. Будівля стилізована під англійську готику. Названий киянами на честь англійського короля Річарда I Левове Серце, героя роману Вальтера Скотта “Айвенго”. 

У листопаді неабиякий суспільний резонанс викликали повідомлення про зведення на даху пам’ятки надбудови. При цьому надбудову на будівлі-пам’ятці архітектури ХХ століття зводили з газоблоку.

Читайте: На Подолі зводять надбудову на даху Замку Річарда

Фото: Департамент охорони культурної спадщини КМДА

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, подол, мінкульт, департамент охорони культурної спадщини, Андріївський узвіз, замок річарда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.