неділя, 12 травня 2024 г.

Залужний заявив, що поки незадоволений роботою військкоматів та повідомив про деякі особливості ротацій та мобілізації (відео)

Залужний заявив, що поки незадоволений роботою військкоматів та повідомив про деякі особливості ротацій та мобілізації (відео)

Сьогодні, 26 грудня, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів пресконференцію, присвячену темі мобілізації. Зокрема він відзначив незадовільну роботу військкоматів та повідомив що демобілізація військових може стати можливою через три роки служби за певних умов.

Про це, як стало відомо KВ, повідомляє "Громадське" з посиланням на брифінг головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Станом на сьогодні, чесно кажучи, роботою їхньою поки що незадоволений. За свої 30 років служби єдине, де я не хотів би служити, — це ТЦК. Необхідно мати певний набір знань, навичок, умінь, який дозволяє керівнику ТЦК виконувати свої обов'язки. Як ззовні, поза межами ТЦК, так і всередині цього організму", – зазначив Залужний.

На думку Залужного воєнна кампанія 2024 року має відрізнятися від 2023-го, бо інакше Україну чекає те, про що головнокомандувач раніше повідомляв у статті - “позиційна” війна зі статичними та виснажливими боями

"Ми знайшли проблеми та 90% рішень, щоб діяти більш ефективно і зберегти людей. З нами погодилися наші партнери. І можу вас запевнити, що наступний "воєнний рік" буде відрізнятися, ми, принаймі, для цього все робимо", – запевнив Головнокомандувач ЗСУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Моя головна помилка була — я вважав, що така кількість втрат, як ми завдали, зупинить будь-кого. Але не російську федерацію", – зазначив Залужний.

Також на брифінгу Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що демобілізація військових можлива через три роки служби, однак за певних умов. Він назвав два фактори, які впливають на те, чи зможе боєць демобілізуватись через 36 місяців служби.

"Перший фактор це те, що не буде загострень на фронті, і друге – що цих людей через 36 місяців буде ким замінити", – сказав Залужний.

Щодо строковиків, то на думку Залужного вони на фронті не потрібні.

"Наша чітка позиція — їх звільняти, щоб вони йшли відпочивати. А щодо їх долі — ми підтримуємо пропозицію, яка викладена у законопроєкті.

Залужний: Ротація у війську змусить шукати додатковий боєкомплект

Головнокомандувач ЗСУ, як повідомляє "УП", також висловив сумніви щодо доцільності прийняття закону про проведення ротації на фронті, наприклад кожні 6 місяців. За його словами, ситуація на фронті передусім залежить від дій противника.

“Я не можу прогнозувати, чи буде це 6 місяців, 5 місяців, 3 місяці. Ситуація буває абсолютно різною, повірте мені. Знову ж таки, якщо люди пропонують 6 місяців проводити ротацію, вони мають розуміти тоді, що бойовий комплект військ потрібно збільшувати приблизно хоча б в два рази. І якраз на виході буде сума, необхідна для того, щоб через пів року замінити цих людей на бойових позиціях. А якщо ситуація зміниться? Якщо противник буде атакувати з неатакованих ділянок? Що тоді робити в такій ситуації? Тому, люди мають відпочивати. Я вимагаю від командирів на місцях, щоб вони робили все можливе і неможливе для того, щоб здійснювати ротацію… у межах підрозділів, у межах військових частин. Але законодавчо прописувати, що ми будемо рухатися таким чином… Повірте моєму тридцятирічному досвіду служби в Збройних силах Україні і майже 10 рокам війни, що це поки що, скажімо так, обман …. який нереальний”, – сказав Залужний.


Читайте: Зеленський: Депутати ВР не авторитети, але мобілізація на рівні півмільйона людей потрібна

Фото: ОП, УП

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, закон, військові, валерій залужний, мобілізація, головнокомандувач зсу, ротація, віськомати

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій