неділя, 19 травня 2024 г.

Спасатели на ул. Хмельницкого, 12 работали всю ночь: под завалами люди (+видео)

Спасатели на ул. Хмельницкого, 12 работали всю ночь: под завалами люди (+видео)

Под завалами рухнувшего на ул. Богдана Хмельницкого, 12 в Шевченковском районе Киева отселенного пятиэтажного дома могут быть еще один или два человека. Спасатели работали всю ночь, и будут работать до окончания операции.

Об этом KV стало известно из сообщения начальника управления по чрезвычайным ситуациям КГГА Романа Ткачука, которое цитирует телеканал "112 Украина"

По его словам, спасатели работали всю ночь, и будут работать до окончания операции.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook    

"По предварительной информации мы знаем, что бригада была 8 человек и один старший. На данный момент нам известна судьба 7 человек. Пока еще один или два человека под вопросом. Будет это выяснено после того как мы закончим разбор завалов", - сказал Ткачук.

Он уточнил, что спасателям до сих пор не удалось вытащить из-под завалов тело погибшего человека.

"При проведении обследования в начале работ действительно было обнаружено тело человека, которое находится между бетонными плитами. Чтобы до него добраться, нам нужно сверху разобрать все завалы, которые находятся на уровне второго этажа", - сказал Ткачук.

Согласно сообщению пресс-службы КГГА, по заключению экспертов, в связи с обвалом перекрытия, есть угроза обвала секции дома. Поэтому план спасательных работ оперативно корректируется.

Городские власти организовали питание, горячие напитки и воду для работников спасательных служб. Приходят поддержать спасателей и неравнодушные киевляне.

Пресс-служба ГСЧС уточнила ситуацию по состоянию на 7 утра 26 февраля: на месте происшествия работают 28 единиц техники и 208 человек, в том числе от ГСЧС 25 единиц техники и 160 человек личного состава. Поисково-спасательные работы проводятся в непрерывном режиме. Спасены 6 человек.

Напомним, вчера, 25 февраля в 15:58 в Шевченковском районе Киева по ул. Богдана Хмельницкого, 12 в отселенном пятиэтажном доме во время разборки внутренней стены произошло обрушение перекрытий с пятого по первый этаж. Мэр Киева Виталий Кличко заявил, что ремонтные работы в доме велись с нарушениями. 

По факту обрушения уже открыто уголовное дело по ч. 2 ст. 271 (Нарушение требований законодательства об охране труда).

Читайте также: Из-за обвала дома в Киеве перекрыли улицу Богдана Хмельницкого

Фото взято отсюда

КиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новости киева, гсчс, спасатели, богдана хмельницкого, обвалившийся дом, люди под завалами, работали всю ночь

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.